top of page

Help, ik voel me incompetent!

Waarom voelen sterke, bekwame, talentvolle mensen zich soms zo onzeker en incompetent?


Zelf heb ik me tijdens mijn laatste job in loondienst ook een tijdje zo gevoeld en laatst kwam ik het tegen bij een cliënt: “Ik worstel met de gedachte dat ik bijna 50 word en mij nog nooit zo onzeker en incompetent gevoeld heb. Dit knaagt enorm aan mijn zelfvertrouwen.

Terwijl ze zoveel in haar mars heeft… Hoe kan dit?


Herkenbaar voor je?


Ik kan je alvast met zekerheid zeggen dat het NIET WAAR is. JE BENT NIET INCOMPETENT! Het ligt niet aan jou. Het is een signaal dat je werkomgeving, je werkcontext niet (meer) klopt voor jou of dat je job gewoonweg niet (langer) bij je past.


Ga eens na bij jezelf:


☞ Ben je in hoofdzaak nog wel bezig met dingen die je graag doet en waar je goed in bent, die zaken die in jouw aard liggen, je talenten en kwaliteiten? Of worden er taken in je boot geschoven die minder goed of misschien zelfs helemaal niet passen bij wie jij bent, wat je kan en wat je wil doen?


Niemand is goed in alles! Dat kan niet en het is ook niet de bedoeling. We zijn allemaal uniek en net daarin schuilt onze kracht.


Het komt erop aan te ontdekken waar JIJ goed in bent en daar vooral mee bezig te zijn.


☞ Heb je nog steeds het gevoel dat je zinvol werk verricht en zie je ook voldoende resultaat van je inspanningen?


Wanneer je het positieve effect van je inspanningen op één of andere manier kunt waarnemen, ervaar je naast voldoening ook veel makkelijker een gevoel van (zelf)waardering en (zelf)appreciatie. Dit maakt je minder afhankelijk van waardering van buitenaf en je weet meteen ook dat je goed bezig bent.


☞ Voel je je ondersteund? Heb je helderheid over het doel waar naartoe wordt gewerkt en jouw rol daarin? Of met andere woorden: is er duidelijkheid over wat er van je verwacht wordt?


Deze en nog vele andere zaken spelen een belangrijke rol in hoe we ons voelen in onze job. Net zoals een plant of een bloem kunnen we maar floreren wanneer we op de juiste plek zitten. Pas als het plaatje klopt kunnen we met onze talenten tot volle bloei komen.

Dat wens ik iedereen toe, ook jou!


Blijf niet hangen in onzekerheid en een gevoel van incompetentie en laat vooral je zelfbeeld er niet door aantasten. Loopbaanbegeleiding kan hier heel verhelderend zijn en je terug in je kracht helpen.


Een loopbaancoach helpt je om opnieuw je eigen waarde te zien en voelen. Hij of zij onderzoekt samen met jou wat er niet (meer) klopt in jouw job of werkcontext en wat jij nodig hebt om je (terug) goed in je vel te voelen zodat je kunt groeien en bloeien.


Voel je dat dit is wat jij nu nodig hebt?

Kom vrijblijvend met me kennismaken en ontdek wat loopbaanbegeleiding voor jou persoonlijk kan betekenen.


Van harte welkom!


Evi - evi@diaspoor.be - 0479 55 02 83


247 weergaven0 opmerkingen

Comments


image0_edited.jpg

Mijn Missie?

Jou helpen om terug in contact te komen met je gevoel en met wie je werkelijk bent. Zodat je van binnenuit keuzes kunt maken die écht bij je passen en die leiden naar meer werk- en levensgeluk!

Wil je op de hoogte blijven?

Bedankt, tot snel!

bottom of page